Bilder border

Bilder og border

Bilder og border er nyttige og kraftfulle effekter som du kan bruker for å sette et ekstra preg på sangen din og selvfølgelig også talen din om ønskelig.

Bilder og border er enkelt å sette inn nå med de nye versjonene av tekstbehandling. Tidligere versjoner av Word for eksempel kunne være litt vriene, så disse anbefales ikke i det hele tatt.

Nå kan man bare legge bildene man ønsker «foran» teksten å flytte bildene akkurat dit man ønsker. Enkelt og veldig visuelt virkemiddel.

Border

Border er effektfull og pynter opp din sang betraktelig. Du finner border i forskjellige varianter ved å bruke litt tid på å søke på nettet.
For å spare deg for letingen anbefaler vi deg å besøke Festsanger.info. Der kan du velge mellom flere forskjellige border som er tilpasset festsangene som du også kan kjøpe på nettsiden.

Bordene laster du enkelt ned og åpner de i Word-programmet ditt.
Enkelt å lime inn sangen du har skrevet eller lastet ned inne i denne borden.
Her er et lite bilde av noen av bordene du finner på nettsiden og du kan komme direkte inn til kategorien border ved å klikke på denne linken:


Klikk her

Bilder

Når det gjelder bilder, så er det litt individuelt hva man ønsker å bruke som visuelle virkemidler på en sang for eksempel.
Personlige bilder fra familiealbumet er selvsagt hyggelige og morsomme å pynte med. Noen bruker også ClipArt tegninger, men vi syns at disse blir litt for gammeldagse nå i disse dager. Man bør iallefall ikke overdrive bruken av ClipArt synes mange vi har forhørt oss med.
Personlige bilder er bra og vi vil også anbefale deg å ta en kikk på Flickr.com
Der finner du millioner av forskjellige bilder som du kanskje kan bruke. Det er selvsagt mange personlige bilder der som man ikke kan brukes, men om du leter litt så finner du mye bra stoff.
Bildene kan selvsagt ikke distribueres, da de er kopibeskyttet. Men å bruke de til visuelle opplevelser er fullt lovlig.
Her er bare noen få eksempler etter en rask kikk på nettstedet. Her kan du finne veldig mye om du bare tar deg litt tid.

«Bryllupsbilder»

Artige bryllupsbilder fra Flickr Bryllupsbilder fra en annen vinkel

«Jubileum» – Barn eller voksen

Barnebursdag - Disney fungerer bra - kanskje på invitasjonen?  Jubileumskake til 40 års lag
En kollega som går av med pensjon bør kanskje gjøres stas på
50 års bryllupsdag kan jo markeres på et eller annet vis

«Fyrverkeri» – til party e.l

Fyrverkeri er veldig visuelt
Til en fest fungerer det veldig bra med slike bilder

Dette var bare noen få eksempler som du ser, men her er mulighetene mange. Et enkelt bildesøk på Google er også fornuftig om du er ute etter å finne bilder raskt.

En viktig ting
Om du skal bruke bilder i for eksempel en innbydelse eller lignende som skal sendes ut på mail, da er det viktig å komprimere bildene dine om de er store (høy oppløsning).
Hvis ikke man gjør det så kan bildene ta mye plass og vedlegget du ønsker å sende bli mye større enn nødvendig.
Det er ingen grunn til å legge til bilder med høy oppløsning i e-post eller et annet dokument som skal sendes eller skrives ut.
Komprimering av bilder gjøres enkelt i et bildebehandlingsprogram, da bevarer de også kvaliteten sin i stor grad.
Word har også en komprimeringsfunksjon som er enkel å bruke, så dette er et godt tips til deg hvis du sliter med at dokumentet ditt blir altfor stort.